Kategorier
Advokat

Hur du återhämtar dig efter en våldtäkt i Göteborg

Har du blivit utsatt för våldtäkt i Göteborg? Det är något av det mest traumatiska en människa kan utsättas för. Sök hjälp för att kunna känna dig säker igen.

Det tar tid att komma på fötterna igen efter att man har blivit utsatt för en våldtäkt. Här kommer några enkla tips som du kan följa. Ge dig själv den tid du behöver för återhämtning. Det är bara du som vet exakt hur du känner dig, vad du klarar av och orkar. Men det är viktigt att du försöker komma vidare med livet, så att du kan få frid i sinnet, och känna dig trygg.

Efter att du har blivit utsatt för våldtäkt så är det allra bästa att du anmäler det på en gång. Du kan söka upp ett sjukhus och berätta för dem att du vill ha en undersökning för våldtäktsoffer. Varje sjukhus har möjlighet att hjälpa dig att samla in bevis, som kan hjälpa dig om du vill att våldtäktsmannen ska bli åtalad. Om det var ett tag sedan brottet begicks, så kan du fortfarande anmäla det till polisen.

Gör det du kan efter en våldtäkt

Många som har traumatiserats efter en våldtäkt känner sig rädda för att ens slumra till. Det är normalt, och du behöver inte skämmas. Gör det du kan för att du ska känna dig trygg i ditt eget hem i Göteborg. Ring en vän du litar på, be henne eller honom att komma över. Du kan barrikadera dörren, byta lås om du vill, eller göra det som krävs för att du ska kunna bygga upp en trygg grund igen.

Det är inte att överreagera. Det är okej att inte lyssna på andra om de säger att du reagerar alldeles för starkt. Ta hand om dig själv, använd dig av en psykiatriker, eller böcker om återhämtning, för att jobba med ditt trauma. Gör sådant som du känner dig trygg med, och prata ofta med en mogen och snäll vän för att få känslorna under kontroll.

För att kunna få mer information besök hemsida: våldtäktgöteborg.se